15 mars 2014
14:10

Uppsala Teknologer

Referat: Midas IBK - Uppsala Teknologer

Åter igen en publikmatch med många svängningar och mycket mål. Vi går på för högt ibörjan och redan efter 20 sek. tar dom ledningen efter markeringsmiss framför mål. Vi blir överspelade för lätt och vi ställer om för ett defensivare spel. Det blir bättre och vi lyckas bryta deras uppspel oftare ochJohannes kvitterar 9.44. Vi spelar tight försvar och kontrar ofta.
Perioden är jämn spelmässigt men vi vinner med 3-2.

Andra perioden börjar bra. Andreas sätter 4-2 i andra minuten efter att vi satt en bra press på deras försvar.
Sen händer något. Dom gör 3 mål på tre minuter. Plötsligt är dom det bättre laget och vi får svårare i egen zon trots att vi vet hur vi ska spela för att bryta deras diagonalpassningar. Vi lyckas åter rycka upp oss och kontrar bra utan att ha något etablerat spel i anfallzon. Perioden slutar 7-7.

Dom har ett lättläst spel men dom gör det bra och vi har svårt att få fast eller stressa dom till misstag. Vi vet inför tredje vad vi ska göra för att störa dom. Vi går ut och Oskar gör mål i sjätte minuten men vi får ingen arbetsro. Dom kvitterar efter
17 sekunder. Vi får kämpa mer och mer i egen zon och Samuel visar att det alltid lönar sig att skjuta. Nästan från egen zon lägger han in bollen mot mål och den slinker in. Åter igen ledning med 9-8. Dom kvitterar igen efter att vi missar att hålla högt i slottet. Vi dödar deras tredje numerära överläge men tyvärr är vi för passiva direkt efter utvisningen och pressar inte bollföraren ordentligt och dom reducerar 17.45.

Vi kämpar och sliter hela matchen men räcker inte till hela vägen. Framförallt i första perioden hade vi flera bra chanser att ta en större ledning men då måste man träffa mål.
Tredje kedjan visar åter hur vi bör spela på alla kedjorna. Dvs hjälpa varandra bättre och när vi sätter press så gör vi det med tre forwards istället för att spela en och en.
Skog gör åter en bra match och fick bättre hjälp av backarna i denna match.